Renovering av källare

Renovera källaren prisvärt

Även om det är populärt att förvandla källarutrymmen till en härlig boyta är det många som inte är beredda att göra en sån stor investering utan vill bara ha en uppfräsning av sin källare. T ex så väggarna färgflagnade bruk som har släppt och ser allmänt risigt ut. Betonggolven är svåra att hålla rent pga. sprickor och färgflagnor. Detta beror till stor del på att många källare är putsade invändigt med kalkbruk och sedan målade med plastfärg. Det är ingen idè att bara reparera skador och sedan måla över väggarna igen. Då håller inte uppfräsningen särskilt länge.

Så renoveras källare steg för steg

I dom allra flesta fall är källarväggarna putsade med kalkbruk och sedan har väggarna målats med en tät plastfärg. Steg ett vid en källarrenovering är därför att ta bort plastfärgen på väggarna. Det är ingen idè att måla på den befintliga plastfärgen. Det släpper snart igen.

Vi använder två metoder för att ta bort vilken metod vi använder av dessa två beror på källarväggarnas utformning och väggstruktur.

Diamantfräsning av färgskikt och kemisk färgborttagningsmedel.

Vi är specialister på renovering av källare och utför källarrenoveringar över hela Stockholms län. Vi har en lång erfarenhet av renoveringar på fastigheter med många referenser runt om i Stockholmsområdet. Vi är även certifierade dräneringsexperter så vi löser även fuktproblem i källare. Vi hjälper dig hela vägen. Rätt gjort från början med andra ord.

När färgen är borttagen på källarväggarna. Repareras skador och avslutas med en tunnputsning med ett fiberförstärkt specialbruk.

Många källare har rörselsprickor som snabbt kan komma tillbaka efter en källarrenovering. För att minimera denna risk armerar vi puskiktet som vi lägger på insidan av källarväggen.

Mycket möda läggs ner på finputsningen av källarväggarna. Det är detta moment som avgör slutresultatet. Ingen färg kan dölja ojämna väggar.

Avslutningsvis målas källarväggarna med en diffusionsöppen färg i valfri kulör.

Välkommen till oss specialister på att renovera källare i Stockholm

Boka ett kostnadsfritt möte

Ta del av våra kunskaper och upptäck våra kostnadseffektiva metoder.